Τι είπε η Λιζέτα Καλημέρη για την Κριστέλλα

 

Λιζέτα Καλημέρη

 

Άννα: Πρόσφατα συνεργαστήκατε με τη Κριστέλλα Δημητρίου, όπου σας εμπιστεύθηκε την ερμηνεία ορισμένων μουσικών κομματιών από το δίσκο της, ο οποίος έχει τίτλο Ηχώ – Σαπφώ, Αλκαίος και άλλοι αρχαίοι Έλληνες ποιητές. Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για αυτή σας τη συμμετοχή και πως αυτή προέκυψε;

Λιζέτα Καλημέρη: Η Ηχώ είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά που κάνω με την Κριστέλλα Δημητρίου. Η πρώτη ήταν η Σαπφώ – Καβάφης στην οποία τραγουδούσα τα μισά τραγούδια σε αρχαία Ελληνική Αττική διάλεκτο τα υπόλοιπα που ήταν ποίηση Καβάφη τα τραγούδησε ο Σπύρος Σακκάς. Και οι δύο δισκογραφικές δουλειές κυκλοφόρησαν από το Πολύτροπον και είμαι ευγνώμων προς τον Γιώργο Καζαντζή που εκτίμησε αυτά τα δύο κατά την γνώμη μου σπάνια έργα και βοήθησε στην παραγωγή.

Στην Ηχώ έχουμε την χαρά και την τιμή να παρουσιάζουμε τραγούδια σε ελεύθερη μετάφραση του σπουδαίου Σωτήρη Κακκίση. Έχω επίσης την χαρά να είμαι η ερμηνεύτρια των περισσότερων τραγουδιών ενώ σε δυο από αυτά ερμηνευτές είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η ίδια η συνθέτης η Κριστέλλα Δημητρίου. Είναι τιμή μου που ερμήνευσα αυτά τα τραγούδια που κατά την γνώμη μου είναι αξιόλογα και ιδιαίτερα. Ήταν και είναι εμπειρία για εμένα να τα τραγουδάω και διεύρυναν τον μουσικό μου ορίζοντα. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εκτίμηση μου ότι η Κριστέλλα Δημητρίου είναι μια αξιόλογη συνθέτης και σπουδαία καλλιτέχνης.

Πηγή:
Από συνέντευξη της Άννας Μαράκη με τίτλο «Η Λιζέτα Καλημέρη παραχωρεί συνέντευξη στο Artic.gr». Θα βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.


«Στο Πέλαγο»
από την Ηχώ της Κριστέλλας Δημητρίου

Τραγουδούν η Λιζέτα Καλημέρη και ο Αργύρης Αργυρόπουλος